Congresul american avertizează că SUA vor fi depășite de China în domeniul inteligenței artificiale.

congresul-american-avertizeaza-ca-sua-vor-fi-depasite-de-china-in-domeniul-inteligentei-artificiale.

 “Suntem foarte aproape de a pierde eficiența micro-electronicelor de ultimă generație, care ne alimentează companiile și armata”, a spus Eric Schmidt, fostul director executiv al Google. 

Bob Work, fost deputat al Apărării, a spus că dependența de Taiwan reprezintă un pericol din cauza amenințării Chinei, care vede Taiwanul ca pe o provincie renegată. “Suntem la câțiva kilometri depărtare de a trece de la două generații în față, la două generații în urmă. Dacă Taiwanul ar fi absorbit de China … chiar ar fi o problemă competitivă pentru noi”, a susținut Work.  

Casa Albă a început săptămâna trecută o revizuire a furnizorilor de semiconductori, proiect pe care și Donald Trump îl începuse, existând propuneri de a construi o companie Taiwaneză în Arizona. Raportul de 756 de pagini a detaliat că SUA și consumatorii acesteia se află într-un “moment strategic de vulnerabilitate”, în timp ce China investește în tehnologii avansate. 

Comisia a spus că superioritatea militară a SUA este amenințată de tehnologiile Chinei, prin care deja “antrenează algoritmi de inteligență artificială în jocuri militare create pentru scenarii din lumea reală”. S-a mai precizat că Guvernul American trebuie să crească dramatic investițiile în cercetarea inteligenței artificiale și a recomandat să fie creat un “Consiliu al Competiției Tehnologice”, la fel ca în cazul Consiliului pentru Securitate Națională de după cel de-Al Doilea Război Mondial. 

De asemeni, ar trebui să fie încurajată dezvoltarea specialiștilor, al căror număr nu a crescut în ultimele trei decenii. 

Sursă : Financial Times

Articole similare