SUA. Republicanii i-au făcut o statuie aurie lui Donald Trump, așteptat să se adreseze duminică Conferinței Conservatoare, în prima apariție publică de după părăsirea Casei Albe.

sua-republicanii-i-au-facut-o-statuie-aurie-lui-donald-trump,-asteptat-sa-se-adreseze-duminica-conferintei-conservatoare,-in-prima-aparitie-publica-de-dupa-parasirea-casei-albe.

Statuia “de aur” îl reprezintă pe fostul președinte în papuci și pantaloni scurți colorați în steagul SUA și pare a prefigura o anunțare a candidaturii acestuia pentru alegerile din 2024. Șepci inscripționate “Trump 2024” au și apărut purtate de unii participanți la Conferința pentru Acțiune Politică Conservatoare (CPAC), unde un număr de loialiști l-au lăudat deja pe fostul președinte.

Statuia a atras imediat comparații cu vițelul de aur din Vechiul Testament, pe care israeliții îl construiseră pentru a-l venera, în absența lui Moise, urcat pe Muntele Sinai pentru a primi Cele Zece Porunci: “Cultul idolilor nu este conservator”, a scris pe Twitter Adam Kinzinger, unul dintre cei 10 republicani din Camera Reprezentanților care au votat pentru punerea sub acuzare a lui Trump.

Donald Trump se va adresa duminică conferinței, în prima sa ieșire publică de după părăsirea Casei Albe, pe 20 ianuarie.

Articole similare