Ministerul Sănătății anunță că 1,15 milioane de teste rapide antigen au fost distribuite către DSP-urile din țară și urmează să ajungă în școli. Vor fi folosite pentru testarea elevilor și angajaților unităților de învățământ.

ministerul-sanatatii-anunta-ca-1,15-milioane-de-teste-rapide-antigen-au-fost-distribuite-catre-dsp-urile-din-tara-si-urmeaza-sa-ajunga-in-scoli-vor-fi-folosite-pentru-testarea-elevilor-si-angajatilor-unitatilor-de-invatamant.

Amintim, ministerul a luat decizia de a introduce testarea cu teste rapide, la redeschiderea școlilor, pe 8 februarie. Acestea sunt folosite ”ca măsură pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu coronavirus și vizează prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu coronavirus”. Testele urmează să ajungă în 17.677 de unități de învățământ, la care sunt înscriși 2.918.275 de elevi.

Comunicatul integral emis de minister:

”1,15 milioane de teste rapide antigen, distribuite în școli

Ministerul Sănătății informează că, până la data de 26 februarie a.c., au fost distribuite către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București un total de peste 1,15 milioane de teste rapide antigen SARS-CoV-2. Dintre acestea, peste 66% au fost distribuite în cabinetele medicale școlare din cadrul unităților de învățământ. Testarea antigen SARS-CoV-2 vizează 17.677 de unități de învățământ și 3.226.554 de persoane, dintre care 2.918.275 de elevi. Până în prezent, au fost folosite 4.375 de teste, 92% dintre acestea au avut rezultat negativ.

Testarea antigen SARS-CoV-2 se face în conformitate cu Ordinul 3235/93 din 4 februarie 2021 al ministrului Educației și al ministrului Sănătății pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 și vizează prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2. Guvernul României a decis introducerea testării rapide în unitățile de învățământ la reluarea cursurilor, începând cu data de 8 februarie a.c., pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.

Ministerul Sănătății monitorizează în regim de permanență procesul de distribuire a testelor antigen în unitățile de învățământ și procesul de testare.

Ministerul Sănătății s-a asigurat că toate cabinetele medicale școlare din cadrul unităților de învățământ din țară au la dispoziție testele antigen necesare pentru a lua măsurile de prevenție și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2. În contextul actual, în paralel cu derularea procesului de vaccinare, creșterea accesibilității la testare contribuie la un control mai bun al procesului epidemiologic, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu”.

Sursa foto: Medakit Ltd//Unsplash.

Articole similare