Ministerul Sănătății anunță că 32,8% din totalul secvențierilor făcute până acum în România pentru coronavirus au indicat prezența tulpinii britanice, în creștere de la 27%, săptămâna trecută. Mai mult de jumătate dintre cazuri, descoperite în București.

ministerul-sanatatii-anunta-ca-32,8%-din-totalul-secventierilor-facute-pana-acum-in-romania-pentru-coronavirus-au-indicat-prezenta-tulpinii-britanice,-in-crestere-de-la-27%,-saptamana-trecuta-mai-mult-de-jumatate-dintre-cazuri,-descoperite-in-bucuresti.

Până acum au fost finalizate 499 de secvențieri din care au fost identificate 164 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua variantă britanică. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în București (92 de cazuri), județul Timiș (11 cazuri) și județul Cluj (9 cazuri).

INSP avertiza astăzi că varianta britanică SARS-CoV-2 “circulă deja în jumătate din județele țării și există o probabilitate mare de a cuprinde întreg teritoriul României în viitorul apropiat”.

Comunicatul oficial:

”Ministerul Sănătății a fost informat astăzi, de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), că, în România, au fost confirmate, până în prezent, 164 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua variantă UK – linia genetică B.1.1.7.

Cazurile confirmate provin din București (92 de cazuri), județul Timiș (11 cazuri), județul Cluj (9 cazuri), județul Ilfov (6 cazuri), județul Suceava (8 cazuri), județul Botoșani (5 cazuri), județul Vâlcea (4 cazuri), județul Galați (4 cazuri), județul Caraș-Severin (2 cazuri), județul Argeș (2 cazuri), județul Gorj (2 cazuri), județul Covasna (9 cazuri) și din județele Giurgiu, Constanța, Mureș, Hunedoara, Vrancea, Vaslui, Prahova, Brăila, Bihor și Dolj (câte 1 caz).

Cazurile confirmate provin dintr-un total de 499 de secvențieri care au fost raportate, până în prezent, Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile”.

Articole similare