Incident aviatic la Baza Aeriană Câmpia Turzii. O aeronavă MiG-21 Lancer a avut probleme cu trenul de aterizare, la finalizarea unui zbor de instrucție. Nicio persoană nu a fost rănită, dar a fost dispusă oprirea de la zbor a aeronavelor de acest tip.

incident-aviatic-la-baza-aeriana-campia-turzii-o-aeronava-mig-21-lancer-a-avut-probleme-cu-trenul-de-aterizare,-la-finalizarea-unui-zbor-de-instructie-nicio-persoana-nu-a-fost-ranita,-dar-a-fost-dispusa-oprirea-de-la-zbor-a-aeronavelor-de-acest-tip.

Comunicatul Ministerului Apărării Naționale:

O aeronavă MiG-21 LanceR dublă comandă, din dotarea Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, a fost implicată marți, 23 februarie, în jurul orei 18.30, la finalizarea unui zbor de instrucție, într-un incident generat de funcționarea defectuoasă a trenului de aterizare.

Echipajul aeronavei nu a fost rănit, iar aeronava nu a înregistrat avarii majore.

Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a dispus constituirea unei comisii care să cerceteze cauzele producerii incidentului.

De asemenea, conform procedurilor aviatice, a fost dispusă oprirea de la zbor a aeronavelor de acest tip, cu excepția celor care execută serviciul de luptă Poliție Aeriană, până la clarificarea circumstanțelor care au determinat producerea acestui incident de zbor.

Articole similare