Compania Continental investește într-un start-up care dezvoltă microcipuri pentru vehicule autonome, capabile să recunoască alte obiecte în timp real. Producția noilor cipuri este așteptată să înceapă în 2026.

compania-continental-investeste-intr-un-start-up-care-dezvolta-microcipuri-pentru-vehicule-autonome,-capabile-sa-recunoasca-alte-obiecte-in-timp-real-productia-noilor-cipuri-este-asteptata-sa-inceapa-in-2026.

Continental a cumpărat o participație minoritară în start-up-ul germano-american Recogni, care lucrează la o nouă arhitectură de cipuri pentru recunoașterea obiectelor în timp real, bazată pe inteligență artificială (AI).

”Nevoia de procesoare de înaltă performanță este în creștere, cu cerințe tot mai mari pentru conducerea în rețea, automată și autonomă”, arată producătorul de componente auto într-un comunicat de presă. De altfel, tot în sensul dezvoltării de microprocesoare autonome, Continental mai colaborează cu producătorul de microprocesoare Nvidia.

”Continental contribuie atât prin angajamentul său financiar, cât și prin expertiza sa în domeniul inteligenței artificiale, al senzorilor vehiculelor și al sistemelor avansate de asistență a conducătorului auto pentru a continua dezvoltarea proiectării cipurilor. Experții companiei anticipează că producția la scară largă a noului cip ar putea începe încă din 2026”, se mai arată în informarea de presă.

În iulie anul trecut, consorțiul german a precizat că face deja teste cu tehnologia 5G pentru mașini autonome, în Timișoara. Respectivele teste s-au desfășurat în parteneriat cu Orange și Nokia. La  jumătatea anului trecut, a mai anunțat că își extinde centrul de cercetare și dezvoltare din Timiș, printr-o investiție de 33 de milioane de euro, care va crea 1.700 de locuri de muncă.

Sursa: Continental

Articole similare