SUA. Curtea Supremă a decis că Donald Trump trebuie să pună la dispoziția procurorilor declarațiile sale fiscale și alte documente financiare ca parte a unei anchete penale.

sua-curtea-suprema-a-decis-ca-donald-trump-trebuie-sa-puna-la-dispozitia-procurorilor-declaratiile-sale-fiscale-si-alte-documente-financiare-ca-parte-a-unei-anchete-penale.

Judecătorii au respins cererea lui Trump de a suspenda decizia instanței inferioare, din 7 octombrie, care obliga firma de contabilitate a fostului președinte, Mazars SUA, să predea documentele unui mare juriu, conform solicitării procurorului districtului Manhattan, Cyrus Vance. Așadar, toate actele vor ajunge la respectivul juriu, fără să fie disponibile publicului larg.

Curtea Supremă s-a mai pronunțat deja în acest dosar, în iulie anul trecut, când a respins argumentul lui Trump că un președinte în exercițiu are imunitate în fața anchetelor penale în timpul exercitării mandatului. Spre deosebire de toți ceilalți președinți ai SUA, Trump a refuzat în cei patru ani de mandat să-și publice declarațiile fiscale. Datele ar putea oferi detalii despre averea sa și despre activitățile companiei sale imobiliare, Trump Organization.

Decizia de azi a Curții Supreme reprezintă o lovitură grea pentru fostul președinte care a încercat să ascundă detalii legate de finanțele sale.

Sursă alternativă: CNN.

Articole similare