Argentina. Ministrul Sănătății a demisionat, după ce s-a dovedit că își chema prietenii la minister pentru a-i vaccina împotriva Covid, peste rând.

argentina-ministrul-sanatatii-a-demisionat,-dupa-ce-s-a-dovedit-ca-isi-chema-prietenii-la-minister-pentru-a-i-vaccina-impotriva-covid,-peste-rand.

Gines Gonzalez Garcia a declarat într-o scrisoare postată pe Twitter că cei care s-au vaccinat au profitat de “confuzia creată” în timp ce el  lipsea de la birou, dar mass-media a arătat că dintre cele zece persoane vaccinate peste rând, cel puțin una (un jurnalist) a recunoscut că a primit doza după ce a vorbit direct cu ministrul în acest sens.

Din decembrie, Argentina folosește vaccinul Sputnik V din Rusia, dar nu  a avut suficiente doze nici pentru vaccinarea cadrelor medicale. Doar 250 de mii de persoane au fost până acum vaccinate, dintr-o populațe de 45 de milioane, cu peste 2 milioane de infectări confirmate de la începutul pandemiei. Țara a demarat vaccinarea persoanelor de peste 70 de ani în această săptămână.

Scandalul nu este singurul de acest fel din America de Sud. La începutul acestei luni, miniștrii Sănătății și de Externe din Peru au demisionat după ce s-a aflat că sute de oficiali și rudele acestora s-au vaccinat înainte de începerea programului național de imunizare.

Sursă alternativă: The Washington Post

Articole similare