Polonia. Ministerul Sănătății anunță că ”începe să se întrevadă” valul al treilea al pandemiei de coronavirus, în condițiile în care numărul cazurilor raportate zilnic este în creștere.

polonia-ministerul-sanatatii-anunta-ca-”incepe-sa-se-intrevada”-valul-al-treilea-al-pandemiei-de-coronavirus,-in-conditiile-in-care-numarul-cazurilor-raportate-zilnic-este-in-crestere.

“Suntem la începutul celui de-al treilea val, nu este la fel de dinamic ca în Slovacia sau Republica Cehă, dar observăm această tendință ascendentă. Săptămânal, din păcate, vedem o tendință de creștere cu 20% a numărului de cazuri”, a declarat Wojciech Andrusiewicz, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății. 

El a precizat, totodată, că aproximativ 10% din cazurile de COVID-19 depistate în Polonia sunt cazuri de infectare cu tulpina britanică.

Recent, autoritățile poloneze au ridicat o parte dintre restricții, deschizând pârtiile de schi, cinematografele, hotelurile și teatrele la o capacitate de până la 50%.

Polonia a raportat azi 8.777 de cazuri noi de coronavirus și 241 de decese. De la începutul pandemiei a înregistrat 1.623.218 cazuri și 41.823 de decese.

Sursa: Reuters

Articole similare