Reportaj DW. Oamenii străzii din Berlin, primiți în hotelurile golite de pandemie. Peste 1.400 de camere puse la dispoziția acestora, în condițiile valului de frig care a lovit Germania.

reportaj-dw-oamenii-strazii-din-berlin,-primiti-in-hotelurile-golite-de-pandemie-peste-1400-de-camere-puse-la-dispozitia-acestora,-in-conditiile-valului-de-frig-care-a-lovit-germania.

”În ultimele zile am dormit în tomberoane, lucru care nu m-a deranjat. Dar acum, în acest pat, mă simt mult mai bine”, mărturisește Cristian, originar din România, în reportajul Deutsche Welle. El plănuiește să strângă bani și să se întoarcă în țara natală ”poate la vară, dacă se termină cu pandemia”.

Hotelurile ”și-au deschis ușile” încă din noiembrie, de la primele semne că vine iarna. Erau oricum mai mult goale, din cauza restricțiilor de circulație impuse pentru a limita răspândirea coronavirusului, iar centrele de ajutor ale statului și ale bisericilor, care au dormitoare comune pentru mai multe persoane fără adăpost și-au diminuat numărul de locuri pentru a putea respecta distanțarea fizică a beneficiarilor.

Temperaturile din Berlin au coborât până la -15 grade Celsius, în ultimele zile, iar serviciile sociale din Capitală au precizat că hotelurile din oraș au pus la dispoziție 1.426 de paturi pentru cei nevoiași. Anumite unități de cazare oferă în plus și un mic dejun dimineața și o masă caldă seara. Unitățile de cazare primesc o sumă de bani simbolică de la guvern, pentru fiecare pat ocupat.

Sursă: DW

Articole similare