Jaguar Land Rover anunță că va concedia două mii de angajați la nivel global, în următorul an. Decizia, la câteva zile după ce compania a anunțat că, până în 2025, mașinile Jaguar vor fi complet electrice.

Revizuirea completă a organizației Jaguar Land Rover este deja în curs. Anticipăm o reducere netă de aproximativ 2.000 de persoane din forța noastră de muncă salarizată, la nivel global, în următorul an financiar”, a precizat compania într-un comunicat distribuit prin e-mail.

Jaguar Land Rover (JLR), deținută de Tata Motors din India, a anunțat, de asemenea, cu câteva zile în urmă, că brandul Land Rover va avea șase modele complet electrice în următorii cinci ani, primul model urmând a fi lansat în 2024. Totodată, gama de modele a brandului de mașini de lux, Jaguar, va deveni în întregime electrică până în 2025. 

Luna trecută, Tata Motors a declarat că este îngrijorată de lipsa semiconductorilor și de întreruperile aprovizionărilor legate de acordul post-Brexit. Deși a înregistrat o revenire în vânzări, producătorul auto spune că ținta de producție nu a fost încă atinsă.

Compania auto a înregistrat pierderi în trei din cele patru trimestre ale anului trecut, cauzate de pandemie, incertitudinile legate de Brexit, de cererea scăzută și creșterea costurilor de producție.

Sursa: Reuters

Articole similare