Florin Cîțu anunță că guvernul a adoptat OUG pentru plafonarea punctului de pensie, suspendarea voucherelor de vacanță, eliminarea gratuității pe tren pentru studenți (se revine la reducerea de 50%). Toată măsurile au fost anunțate anterior.

florin-citu-anunta-ca-guvernul-a-adoptat-oug-pentru-plafonarea-punctului-de-pensie,-suspendarea-voucherelor-de-vacanta,-eliminarea-gratuitatii-pe-tren-pentru-studenti-(se-revine-la-reducerea-de-50%)-toata-masurile-au-fost-anuntate-anterior.

Măsurile au fost anunțate încă de săptămâna trecută de premier, după ședința de guvern în care a fost dezbătută în primă lectură Ordonanța de Urgență adoptată astăzi.

Principalele declarații:

  • Mâine vom avea ședința de guvern în care vom aproba legea bugetului. Din această OUG fac parte: eliminarea sporului pentru personalul prefecturii, menținerea punctului de pensie, se prorogă intrarea în vigoare a legii statutului personalului feroviar, studenții vor beneficia de tarif redus la jumătate, pentru transportul feroviar. Voucherele de vacanță au fost amânate pentru 2022.
  • Deficitul bugetar rămâne cum am stabilit, poate sunt alocări diferite. Nu vorbim de credite bugetare mai multe, poate doar la Ministerul Dezvoltării să fie sume mai mari.
  • Anul trecut am reușit să menținem economia pe linia de plutire, să ne împrumutăm mai ieftin, nu am umblat la taxe și am finanțat deficitul bugetar.
  • Legea salarizării a fost adoptată în parlament, e normal să mergem în parlament care să reașeze sporurile: sunt 110 miliarde de lei cheltuieli de personal, 27 de miliarde doar sporuri, în 2020. Cheltuielile acestea s-au dublat între 2017 și 2020.
  • Bugetul de anul acesta se bazează pe investiții, iar execuția va fi una foarte bună.
  • Lucrăm la un proiect pentru limitarea membrilor consiliilor de administrație, la maximum cinci este propunerea.
  • Dacă economia are anul ăsta o performanță foarte bună, pensia va crește mai mult la anul. Știu că în PNRR este un capitol pentru digitalizarea ANOFM.

Articole similare