Marea Britanie. Guvernul Johnson pregătește un plan de reducere graduală a restricțiilor, în următoarele cinci luni. Urmărește redeschiderea școlilor la începutul lunii martie și a pub-urilor și restaurantelor două luni mai târziu.

marea-britanie-guvernul-johnson-pregateste-un-plan-de-reducere-graduala-a-restrictiilor,-in-urmatoarele-cinci-luni-urmareste-redeschiderea-scolilor-la-inceputul-lunii-martie-si-a-pub-urilor-si-restaurantelor-doua-luni-mai-tarziu.

După ce s-a mișcat mai repede decât toate celelalte state occidentale în ceea ce privește vaccinarea populației, Marea Britanie își propune să fie printre primele economii occidentale majore care revine la normalitate.

Cabinetul a luat această decizie, în condițiile în care Regatul Unit a vaccinat până acum peste 15 milioane de persoane (aproape un sfert din populație) cu cel puțin o doză de ser anti-coronavirus, iar economia a înregistrat la finalul lui 2020 cea mai mare scădere din ultimii 300 de ani.

Planul în forma finală va fi anunțat pe 22 februarie, dar Johnson a precizat că va fi ”precaut, dar ireversibil”. Cel mai devreme, barurile și restaurantele s-ar putea deschide la începutul lunii mai, în vreme ce școlile se vor redeschide, cel mai probabil, pe 8 martie, iar evoluția pandemiei în școli va fi urmărită prin testarea elevilor.

Deși lucrătorilor la birouri li se va recomanda în continuare să lucreze de acasă, obiectivele turistice și hotelurile se vor redeschide în aprilie. Activitățile în aer liber precum parcurile tematice, grădinile zoologice, terenurile de golf sau sălile de sport ar putea fi redeschise și ele în aprilie.

Sursa: Reuters

Articole similare