OMS a omologat vaccinul AstraZeneca, în procedură de urgență, și l-a adăugat pe lista pentru distribuirea către țările defavorizate prin programul COVAX.

oms-a-omologat-vaccinul-astrazeneca,-in-procedura-de-urgenta,-si-l-a-adaugat-pe-lista-pentru-distribuirea-catre-tarile-defavorizate-prin-programul-covax.

“Țările fără acces la vaccinuri până în prezent vor putea, în cele din urmă, să înceapă să își vaccineze personalul medical și populația expusă riscului, contribuind la obiectivul programului COVAX, de distribuire echitabilă a vaccinurilor”, a declarat directorul adjunct al OMS.

De asemenea, a adăugat că trebuie să menținem presiunea pentru a satisface nevoile de pretutindeni și pentru a facilita accesul la nivel mondial și avem nevoie de două lucruri – o creștere a capacității de producție și transmiterea din timp a vaccinurilor de către dezvoltatori pentru revizuirea OMS”.

Vaccinul a fost revizuit pe 8 februarie de către Grupul consultativ strategic al experților în imunizare (SAGE) al OMS, care face recomandări pentru utilizarea vaccinurilor la populații (adică grupe de vârstă recomandate, intervale între vaccinuri, sfaturi pentru grupuri specifice). SAGE a recomandat vaccinul pentru toate grupele de vârstă de 18 ani și peste. 

Sursă: OMS

Articole similare