Australia. Statul Victoria intră în carantină pentru cinci zile, începând din această noapte, după ce au fost depistate 13 cazuri de infectare cu tulpina britanică. Australian Open se va desfășura fără spectatori în tribune.

australia-statul-victoria-intra-in-carantina-pentru-cinci-zile,-incepand-din-aceasta-noapte,-dupa-ce-au-fost-depistate-13-cazuri-de-infectare-cu-tulpina-britanica-australian-open-se-va-desfasura-fara-spectatori-in-tribune.

Guvernul regional al statului australian Victoria a decis instituirea carantinei ca urmare a detectării unui focar cu noua tulpină britanică de coronavirus într-un hotel din Melbourne, în care sunt plasate în carantină persoane venite din străinătate.

Măsura intră în vigoare vineri la miezul nopții și se va încheia miercurea viitoare. Cu toate acestea, guvernul a anunțat că turneul de tenis Australian Open se va desfășura în continuare, însă fără spectatori în tribune. ”Sumele plătite pentru bilete vor fi rambursate”, a precizat directorul turneului, Craig Tiley.

Guvernatorul statului, Daniel Andrews spune că actualul focar nu are legătură cu hotelurile în care au stat în carantină jucătorii de tenis. Înainte de depistarea acestui focar, statul Victoria nu mai înregistrase niciun caz de 28 de zile.

Anul trecut, Melbourne a suportat una dintre cele mai lungi și mai stricte carantine din lume pentru a depăși un al doilea val care a dus la peste 90% din cele 29.000 de cazuri din Australia și 909 de decese.

“Am construit ceva prețios și trebuie să luăm decizii dificile și să facem lucruri dificile, pentru a apăra ceea ce am construit. Sunt încrezător că această măsură va fi eficientă”, a spus Andrews.

Pe parcursul celor cinci zile școlile vor fi închise, purtarea măsții în spațiile publice va fi obligatorie, iar oamenii își vor putea părăsi locuințele doar pentru nevoi esențiale. 

Între timp, Australia de Sud, Queensland și Australia de Vest au anunțat interdicții de călătorie pentru persoanele care vin din Melbourne. De asemenea, zborurile internaționale către Melbourne vor fi anulate.

Sursă: BBC

 

Articole similare