SUA. A doua zi din cadrul procesului fostului președinte Trump, în urma incidentelor de la Capitoliu. Fiecare tabără va avea la dispoziție câte 16 ore pentru a-și prezenta argumentele.

sua-a-doua-zi-din-cadrul-procesului-fostului-presedinte-trump,-in-urma-incidentelor-de-la-capitoliu-fiecare-tabara-va-avea-la-dispozitie-cate-16-ore-pentru-a-si-prezenta-argumentele.

A doua zi a procesului a început la ora 19 (ora României). Fiecare parte își poate argumenta poziția câte opt ore pe zi, dar este obligată să termine prezentarea în două zile, iar pledoariile vor începe cu partea “acuzării”.

Urmează apoi ca senatorii, care acționează pe post de judecători, să pună întrebări, etapă care va dura patru ore. Republicanii și democrații vor primi, apoi, câte două ore pentru a se pronunța dacă vor cere sau nu citarea de martori și documente, dar și câte două ore pentru a-și înainta ultimele argumente.

Procesul se va desfășura și în zilele de sâmbătă și duminică. În etapa de marți, senatorii au decis că demersul de punere sub acuzare a lui Donald Trump, chiar și după încetarea mandatului de președinte al SUA, este constituțional. În deschidere, acuzarea a prezentat un montaj video de 13 minute, în care sunt asamblate declarațiile lui Trump, faptele din data de 6 ianuarie ale susținătorilor săi și ceea ce se întâmpla în interiorul celor două camere ale Congresului, în timpul asaltului.

Sursa: Business Insider

Articole similare