OMS: Cazurile de Covid-19 la nivel mondial au scăzut pentru a patra săptămână la rând și au atins cel mai mic nivel de la sfârșitul lunii octombrie. Săptămâna trecută s-au înregistrat 3,1 milioane de cazuri, în scădere cu 17% față de precedenta.

oms:-cazurile-de-covid-19-la-nivel-mondial-au-scazut-pentru-a-patra-saptamana-la-rand-si-au-atins-cel-mai-mic-nivel-de-la-sfarsitul-lunii-octombrie-saptamana-trecuta-s-au-inregistrat-3,1-milioane-de-cazuri,-in-scadere-cu-17%-fata-de-precedenta.

Numărul cazurilor săptămânale de coronavirus este la cel mai mic nivel de după săptămâna care a început pe 26 octombrie 2020. “Deși există încă multe țări cu un număr din ce în ce mai mare de cazuri, la nivel global, acest lucru este încurajator”, arată OMS în raportarea săptămânală.

Potrivit datelor OMS, și numărul deceselor cauzate de coronavirus la nivel mondial a scăzut pentru a doua săptămână consecutivă. În săptămâna 1-7 februarie au fost raportate 88 de mii de noi decese, ceea ce reprezintă o scădere de 10% comparativ cu săptămâna precedentă.

În continuare cel mai mare număr de cazuri noi a fost înregistrat săptămâna trecută de Statele Unite (871.365), însă în scădere cu 19% față de precedenta. Și Brazilia, Franța, Rusia și Marea Britanie, țări aflate pe primele poziții la nivel mondial ca număr de cazuri noi raportate, au înregistrat o scădere în comparație cu numărul de cazuri din săptămâna precedentă. America a înregistrat mai mult de jumătate din totalul cazurilor noi raportate la nivel mondial, cu peste 1,5 milioane de persoane infectate și peste 45 de mii de decese.

Comparativ cu săptămâna precedentă, Africa a înregistrat cea mai mare scădere a numărului cazurilor (22%), în timp ce zona Mării Mediterane de Est a avut cea mai mică scădere (2%).

Multe țări speră că vaccinurile împotriva coronavirusului vor oferi o cale de ieșire din criză, însă, în timp ce unele state au administrat deja milioane de doze, aproximativ 130 de țări (cu o populație de 2,5 miliarde de persoane) nu au administrat nici măcar o doză de vaccin, a precizat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Vaccinul Oxford/AstraZeneca, mai ieftin și mai ușor de transportat și depozitat decât celelalte vaccinuri aprobate până în prezent, ar fi urmat să joace un rol cheie în combaterea pandemiei în țările cu venituri mici și medii. Însă, săptămâna aceasta, datele preliminare au arătat că vaccinul Oxford/AstraZeneca nu poate oferi decât ”o protecție minimă” împotriva formelor ușoare și moderate cauzate de tulpina sud-africană a virusului.

De la începutul pandemiei, la nivel global, au fost înregistrate aproape 107 milioane de cazuri de Covid-19 și mai mult de 2,3 milioane de decese cauzate de virus, conform Universității Johns Hopkins.

Sursa: CNN.

Articole similare