Cinci noi cazuri de infectare cu tulpina britanică a coronavirusului, toate în județul Botoșani. Până acum, la nivel național, au fost confirmate 64 de cazuri de infectare cu noua tulpină.

cinci-noi-cazuri-de-infectare-cu-tulpina-britanica-a-coronavirusului,-toate-in-judetul-botosani-pana-acum,-la-nivel-national,-au-fost-confirmate-64-de-cazuri-de-infectare-cu-noua-tulpina.

Până în prezent, autoritățile statului au identificat 64 de persoane infectate cu varianta britanică, identificat prima dată în septembrie 2020, în comitatul Kent.

Comunicatul Ministerului Sănătății:

”Ministerul Sănătății a fost informat astăzi, de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), că au fost raportate încă 5 noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7.

Toate persoanele infectate sunt din județul Botoșani.

Este vorba despre 3 persoane care fac parte dintr-un focar, și anume un bărbat în vârstă de 79 de ani și două femei în vârstă de 84 de ani și, respectiv, 78 de ani, ultima dintre acestea fiind contact cu o persoană revenită de curând din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Un alt caz reprezintă o femeie în vârstă de 52 ani, care provine dintr-un alt focar depistat în județ.

Al cincilea caz reprezintă un bărbat în vârstă de 60 ani, a cărui sursă este necunoscută.

Până în prezent, CNSCBT a confirmat, la nivel național, 64 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7”.

Articole similare