Ministerul Sănătății anunță că până astăzi au fost depistate în România 56 de cazuri de infectare cu tulpina britanică, din 327 de secvențieri finalizate (17%). Ultimele două cazuri, în București.

ministerul-sanatatii-anunta-ca-pana-astazi-au-fost-depistate-in-romania-56-de-cazuri-de-infectare-cu-tulpina-britanica,-din-327-de-secventieri-finalizate-(17%)-ultimele-doua-cazuri,-in-bucuresti.

Ultimele două cazuri au fost raportate la două persoane din București, un bărbat de 49 de ani, care nu are istoric de călătorie în Marea Britanie, precum și un nou-născut, ai cărui părinți sunt ambii infectați cu coronavirus.

Comunicatul oficial:

Ministerul Sănătății a fost informat astăzi de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) că au fost raportate încă 2 noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua variantă UK – linia genetică B.1.1.7.

Cele două persoane infectate sunt din București. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 49 ani care nu are istoric de călătorie în Marea Britanie și despre un nou-născut, contact cu părinții care sunt ambii infectați cu noul coronavirus.

Până în data de 7 februarie 2021, au fost comunicate la CNSCBT, un număr de 327 de secvențieri finalizate, dintre care 56 sunt confirmate cu noua variantă UK – linia genetică B.1.1.7.

Articole similare