Ludovic Orban anunță că pensiile vor crește abia în 2022, printr-o revenire la vechea formulă de calcul – rata inflației plus jumătate din creșterea salariului mediu pe economie. Nu s-a luat o decizie privind sporurile bugetarilor, dar pentru 2021 nu se vor mai acorda vouchere de vacanță.

ludovic-orban-anunta-ca-pensiile-vor-creste-abia-in-2022,-printr-o-revenire-la-vechea-formula-de-calcul-–-rata-inflatiei-plus-jumatate-din-cresterea-salariului-mediu-pe-economie-nu-s-a-luat-o-decizie-privind-sporurile-bugetarilor,-dar-pentru-2021-nu-se-vor-mai-acorda-vouchere-de-vacanta.

Anunțul președintelui PNL a fost făcut după o întâlnire cu liderii coaliției de guvernare, în condițiile în care premierul Florin Cîțu a anunțat că mâine va fi prezentată Legea Bugetului.

Principalele declarații:

  • Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2022, iar formula de compensare va fi 100% păstrarea puterii de cumpărare (inflația-nr) si 50% din salariul mediu;
  • Nu se mai emit noi vouchere de vacanță pentru bugetari, dar rămân valabile și pot fi folosite în 2021 cele emise în 2019 și 2020;
  • Am discutat despre sporurile bugetarilor, dar nu am luat o decizie. Se va face o analiză amplă legată de acest subiect. Sporul de 30% acordat angajaților din prefecturi nu se va mai acorda în acest an.

Mai devreme, premierul Florin Cîțu anunțase că sporurile bugetarilor vor fi plafonate prin Legea Bugetului din acest an, iar aceasta va fi pusă mâine în debatere publică.

Articole similare