Autoritățile anunță că vor înființa 180 de noi cabinete pentru vaccinarea cu serul de la AstraZeneca, programată să înceapă din 15 februarie. Cele mai multe vor fi în București (22), Cluj și Timiș (câte 10) și Iași (8).

autoritatile-anunta-ca-vor-infiinta-180-de-noi-cabinete-pentru-vaccinarea-cu-serul-de-la-astrazeneca,-programata-sa-inceapa-din-15-februarie-cele-mai-multe-vor-fi-in-bucuresti-(22),-cluj-si-timis-(cate-10)-si-iasi-(8).

Distribuția pe județe a celor 180 de cabinete este următoarea:

Înscrierea pentru vaccinare se va putea realiza începând de miercuri, 10 februarie, și se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale.

Vaccinul AstraZeneca este al treilea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene, fiind realizat după o formulă clasică, bazată pe un virus ameliorat. Pentru că eficiența sa la persoanele mai în vârstă nu este clar dovedită, el este recomandat pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, fără a fi totuși interzis celor care au peste 55 de ani. Intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

Articole similare