Meteorologii anunță ploi moderate cantitativ și intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării până marți la prânz. Cod Galben de polei în Moldova și de vânt în Banat și în zona Carpaților Meridionali.

meteorologii-anunta-ploi-moderate-cantitativ-si-intensificari-ale-vantului-in-cea-mai-mare-parte-a-tarii-pana-marti-la-pranz-cod-galben-de-polei-in-moldova-si-de-vant-in-banat-si-in-zona-carpatilor-meridionali.

Interval de valabilitate: 07 februarie, ora 10:00 – 09 februarie, ora 12:00
Fenomene vizate: ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului
;

Zone afectate: conform textului. 

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie, pe arii mai extinse în cursul zilei de luni (8 februarie), când îndeosebi în vest, nord-vest, precum și în zona de munte, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp. La munte, la altitudini mai mici de 1800 m, ploile vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări în zona de munte, cu viteze mai mari în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80 km/h, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general cu viteze de 40…60 km/h. Pe crestele montane și, trecător, în nordul Moldovei zăpada va fi spulberată.     

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 07 februarie, ora 16:00 – 08 februarie, ora 12:00
Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului în Banat și în zona Carpaților Meridionali

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 70…90 km/h, iar îndeosebi la peste 1800 m,rafalele vor depăși 100…120 km/h, spulberând zăpadă. În Banat, rafale vor depăși 55…65 de km/h și izolat 70 km/h.

 COD GALBEN

Interval de valabilitate: 07 februarie, ora 12:00 – 08 februarie, ora 20:00
Fenomene vizate și zone afectate: polei în Moldova

În Moldova, temporar, vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie și burniță, iar pe arii extinse se va semnala polei, la început în sudul regiunii, apoi mai ales în nord și centru.

Articole similare