Iran. Ministrul de externe cere SUA să revină rapid la acordul nuclear. Arată că legislația adoptată de parlament obligă guvernul “să-și întărească poziția nucleară” dacă sancțiunile nu vor fi ridicate până pe 21 februarie.

iran-ministrul-de-externe-cere-sua-sa-revina-rapid-la-acordul-nuclear-arata-ca-legislatia-adoptata-de-parlament-obliga-guvernul-“sa-si-intareasca-pozitia-nucleara”-daca-sanctiunile-nu-vor-fi-ridicate-pana-pe-21-februarie.

“Intrăm într-o atmosferă electorală”, a spus ministrul Mohammad Javad Zarif într-un interviu pentru ziarul Hamshahri, sugerând că alegerile din Iran din iunie ar putea îngreuna revenirea la normal a relațiilor cu SUA, mai ales că parlamentul este dominat de adepți ai unei politici externe dure.

Administrația Biden caută modalități de a restabili acordul nuclear din 2015, prin care Iranul se obliga să nu dezvolte arme nucleare, document denunțat în 2018 de fostul președinte Donald Trump.

Iranul a reluat luna trecută îmbogățirea uraniului, chiar dacă Biden a declarat că, dacă Teheranul se va întoarce la respectarea strictă a pactului, Washingtonul ar putea lua în considerare ridicarea sancțiunilor. Este totuși de așteptat ca SUA să dorească într-un nou acord și introducerea unor restricții privind dezvoltarea de rachete.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a discutat vineri despre Iran cu omologii săi britanici, francezi și germani.

Sursă alternativă: Reuters

Articole similare