Ministerul Finanțelor continuă să se împrumute de la populație pentru a finanța deficitul bugetar și a refinanța datoria publică. Din 8 februarie lansează Programul Tezaur cu trei noi emisiuni de titluri de stat, cu dobânzi de până la 3,45%.

ministerul-finantelor-continua-sa-se-imprumute-de-la-populatie-pentru-a-finanta-deficitul-bugetar-si-a-refinanta-datoria-publica-din-8-februarie-lanseaza-programul-tezaur-cu-trei-noi-emisiuni-de-titluri-de-stat,-cu-dobanzi-de-pana-la-3,45%.

Cele trei noi emisiuni de titluri de stat din cadrul Programului Tezaur, au maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 3%, 3,30% și 3,45%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate: între 8 și 23 februarie de la unitățile Trezoreriei Statului, iar între 8 și 22 februarie prin Compania Națională Poșta Română pentru mediul rural și 8 și 23 februarie pentru mediul urban prin Compania Națională Poșta Română.

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Finanțele precizează, totodată, că a fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Câștigurile aferente sunt neimpozabile.

”Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice”, se arată în comunicat.

Sursa: Comunicat Ministerul Finanțelor

Articole similare