Vânzările de mașini electrice și hibride în EU s-au triplat anul trecut. Au fost comercializate peste un milion de vehicule, ceea ce reprezintă peste 10% din piața auto de anul trecut.

vanzarile-de-masini-electrice-si-hibride-in-eu-s-au-triplat-anul-trecut-au-fost-comercializate-peste-un-milion-de-vehicule,-ceea-ce-reprezinta-peste-10%-din-piata-auto-de-anul-trecut.

Conform datelor Asociației Producătorilor de Automobile Europene (ACEA), anul trecut au fost comercializate 1,046 milioane de vehicule complet electrice sau hibride plug-in comparativ cu 387.808 în 2019. Vânzările de mașini complet electrice s-au dublat anul trecut (538.772 de unități, comparativ 247.854 în 2019).

Creșterea vânzărilor arată că vehiculele electrice devin produse din ce în ce mai obișnuite după ani de zile de piață de nișă, arată Reuters. Avansul vine într-un moment în care vânzările de mașini în UE au scăzut cu aproape 24%, până la 9,9 milioane de unități, din cauza pandemiei de Covid-19.

Vânzările de autoturisme hibride au crescut cu 59% (1.182 milioane comercializate) anul trecut, în timp ce vânzările mașinilor pe benzină și motorină au scăzut cu 37%, respectiv 32%. În continuare, cele mai vândute mașini în UE au fost cele pe benzină și au reprezentat 48% din totalul vânzărilor.

Sursa alternativă: Reuters  

Articole similare