Sondaj. 52% dintre germani consideră că pandemia nu le-a schimbat drastic viața. La polul opus, americanii, englezii și francezii spun în proporție de 70% că viața lor s-a schimbat semnificativ în ultimul an.

sondaj-52%-dintre-germani-considera-ca-pandemia-nu-le-a-schimbat-drastic-viata-la-polul-opus,-americanii,-englezii-si-francezii-spun-in-proportie-de-70%-ca-viata-lor-s-a-schimbat-semnificativ-in-ultimul-an.

Un sondajul realizat de PEW Research Center și bazat pe răspunsurile a 4.069 de adulți din SUA, Franța, Marea Britanie și Germania, arată o atitudine destul de diferită a germanilor față de pandemie, comparativ cu alte națiuni occidentale. 

În SUA, 74% dintre persoanele chestionate au declarat că pandemia le-a schimbat o mare parte din viață. În Marea Britanie procentul este de 70%, iar în Franța de 67%. Deși în decembrie, odată cu restricțiile naționale, numărul persoanelor din Germania care au simțit că pandemia le-a schimbat viața a crescut brusc, acesta tot este abia la 47%, față de 38% în iunie 2020. 

Pe ansamblu, 77% din persoanele chestionate în Germania consideră că guvernul Angelei Merkel gestionează bine criza, dar și acest sprijin scade față de procentul de 88% din vară. În SUA, încrederea privind gestionarea adecvată a pandemiei de către autorități a scăzut de la 47%, în iunie, la doar 41% în decembrie, înainte de plecarea lui Donald Trump din funcție. 

Sondajul mai arată că femeile occidentale au simțit dificultăți mai mari decât bărbații, pe parcursul pandemiei, cu o agravare a percepției pe măsură ce aceasta s-a prelungit și în lunile de iarnă. 

Sursă: Deutsche Welle.

Articole similare