Studiu: Persoanele care s-au vindecat de Covid-19 au prezentat un nivel ridicat de anticorpi pentru cel puțin șase luni, ceea ce reduce riscul de infectare la scurt timp după ce au trecut prin boală.

studiu:-persoanele-care-s-au-vindecat-de-covid-19-au-prezentat-un-nivel-ridicat-de-anticorpi-pentru-cel-putin-sase-luni,-ceea-ce-reduce-riscul-de-infectare-la-scurt-timp-dupa-ce-au-trecut-prin-boala.

Rezultatele studiului realizat de UK Biobank au indicat că 99% dintre pacienții care au fost anterior testați pozitiv pentru Covid-19 au prezentat anticorpi timp de trei luni. După încheierea celor șase luni de monitorizare a subiecților, 88% dintre aceștia aveau încă anticorpi. 

“Marea majoritate a oamenilor reține anticorpi detectabili cel puțin șase luni după infectarea cu coronavirus”, a spus Naomi Allen, profesor și cercetător la UK Biobank, unde a fost efectuat studiul.

Coordonatoarea studiului, Allen a adăugat: “Deși nu putem fi siguri de modul în care acest lucru se reflectă asupra imunității, rezultatele sugerează că oamenii pot fi protejați de o infectarea ulterioară pentru cel puțin șase luni după infectarea pe cale naturală”.

De asemenea, a precizat că descoperirile sunt în concordanță cu rezultatele altor studii efectuate în Regatul Unit și Islanda, care au constatat că anticorpii împotriva coronavirusului au avut tendința de a persista câteva luni la persoanele care au avut boala și s-au recuperat.

Studiul a mai demonstrat, de asemenea, că proporția populației din Marea Britanie care are anticorpi Covid-19 (seroprevalență) a crescut de la 6,6% din perioada mai/iunie 2020 la 8,8% în noiembrie/decembrie 2020.

Un alt studiu realizat în Marea Britanie luna trecută a constatat că persoanele care au avut Covid-19 pot fi protejate cel puțin cinci luni. În schimb, acel studiu  a menționat că persoanele cu anticorpi ar putea să poarte și să răspândească virusul în continuare.

Sursa: Reuters

Articole similare