Autoritățile anunță că au fost depistate alte șase cazuri de infectare cu tulpina britanică a coronavirusului. Numărul total de cazuri urcă astfel la 26.

autoritatile-anunta-ca-au-fost-depistate-alte-sase-cazuri-de-infectare-cu-tulpina-britanica-a-coronavirusului-numarul-total-de-cazuri-urca-astfel-la-26.

Luni, autoritățile au anunțat că zece noi cazuri de infectare cu varianta britanică a coronavirusului au fost depistate de MedLife, după ce au fost recoltate aleatoriu 79 de probe de la persoane din diferite regiuni ale țării, iar la zece dintre acestea a fost identificată noua tulpină. 

Specialiștii chiar au avertizat că există posibilitatea unei transmiteri comunitare.

În total au fost înregistrate oficial în România 26 de cazuri de infectare cu tulpina descoperită în Marea Britanie.

Comunicat oficial:

Ministerul Sănătății a fost informat astăzi de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile că au fost raportate 6 noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua variantă UK – linia genetică B.1.1.7.

Este vorba despre 3 bărbați, din Bihor (35 ani), Ilfov (63 ani) și București (39 ani) și 3 femei din București (69 ani și, respectiv, 47 ani) și Dâmbovița (54 ani) pentru care se vor efectua anchete epidemiologice.

Pentru aceste probe, secvențierea genomului a fost realizată în cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase “Matei Balș”.

Articole similare