Șefa Comisiei Europene anunță că Pfizer și BioNTech vor livra 75 de milioane de doze suplimentare de vaccin anti-Covid, în trimestrul doi. În total, anul acesta, cele două companii vor livra 600 de milioane de doze.

sefa-comisiei-europene-anunta-ca-pfizer-si-biontech-vor-livra-75-de-milioane-de-doze-suplimentare-de-vaccin-anti-covid,-in-trimestrul-doi-in-total,-anul-acesta,-cele-doua-companii-vor-livra-600-de-milioane-de-doze.

Conform repartiției, României îi este alocată o cotă de 4,6% din dozele livrate, ceea ce ar însemna ca țara noastră să primească suplimentar în trimestrul al doilea aproximativ 3,5 milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech.

”Colaborăm cu companii farmaceutice pentru a ne asigura că vaccinurile sunt livrate europenilor. BioNTech/Pfizer va livra 75 de milioane de doze suplimentare în al doilea trimestru al anului și până la 600 de milioane de doze în total în 2021”, a scris von der Leyen pe Twitter.

UE, cu o populație de 450 de milioane și aflată mult în urma Israelului, Marii Britanii și Statelor Unite în administrarea vaccinurilor, se confruntă cu probleme în aprovizionarea cu vaccinuri pe măsură ce marii producători de medicamente din Occident au încetinit livrările către blocul comunitar din cauza problemelor de producție.

Sursă alternativă: Reuters

Articole similare