Încă un pacient a decedat după transferul de la Institutul “Matei Balș”, în urma incendiului de vineri. Este vorba despre un bărbat de 87 de ani, dar autoritățile nu precizează și cauza directă a decesului.

inca-un-pacient-a-decedat-dupa-transferul-de-la-institutul-“matei-bals”,-in-urma-incendiului-de-vineri-este-vorba-despre-un-barbat-de-87-de-ani,-dar-autoritatile-nu-precizeaza-si-cauza-directa-a-decesului.

Ministerul Sănătății urmează să stabilească dacă există o cauzalitate directă între incendiu, transferul bărbatului și decesul acestuia. Mai exact, nu este clar încă dacă a murit de COVID-19 sau din cauza fumului inhalat.

Comunicatul oficial:

”Ministerul Sănătății a primit, acum câteva momente, de la conducerea Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, confirmarea unui nou deces în rândul pacienților care primesc asistență medicală în cadrul acestei instituții.

Pacientul este un bărbat în vârstă de 87 ani, care a fost internat în pavilionul V al unității sanitare, la un etaj superior. Acesta a fost diagnosticat cu o formă severă de infecție cu SARS Cov-2 și prezenta multiple comorbidități.

Finalizarea anchetei medico-legale poate stabili cauzele decesului pacientului”.

Articole similare

autoritatile-au-introdus-grecia,-irlanda,-monaco,-maldive,-bahamas,-curacao-si-insulele-virgine-ale-statelor-unite-pe-lista-tarilor-din-zona-rosie-franta,-belgia,-israel,-statele-unite-ale-americii,-islanda,-honduras,-aruba-si-saint-marteen-au-intrat-in-zona-galbena-persoanele-vaccinate-si-copii-sub-6-ani-sunt-scutiti-de-la-carantina,-iar-cei-cu-varsta-intre-6-si-16-ani-sunt-exceptati-daca-prezinta-un-test-cu-rezultat-negativ-efectuat-cu-cel-mult-72-de-ore-inainte. 

Autoritățile au introdus Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao și Insulele Virgine ale Statelor Unite pe lista țărilor din zona roșie. Franța, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba și Saint Marteen au intrat în zona galbenă. Persoanele vaccinate și copii sub 6 ani sunt scutiți de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 și 16 ani sunt exceptați dacă prezintă un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.