Grupul farmaceutic Bayer va produce 160 de milioane de doze din vaccinul anti-Covid dezvoltat de compania germană CureVac, anul viitor. Ar fi al treilea vaccin bazat pe tehnologia ARNm, dar se află încă în etapa a treia a testelor clinice.

grupul-farmaceutic-bayer-va-produce-160-de-milioane-de-doze-din-vaccinul-anti-covid-dezvoltat-de-compania-germana-curevac,-anul-viitor-ar-fi-al-treilea-vaccin-bazat-pe-tehnologia-arnm,-dar-se-afla-inca-in-etapa-a-treia-a-testelor-clinice.

Gigantul farmaceutic german Bayer a fost de acord să producă vaccinul CureVac și se așteaptă să scoată pe piață 160 de milioane de doze în 2022. CureVac a început a treia etapă a testelor clinice în decembrie și a declarat că se așteaptă să aibă rezultate intermediare în primul trimestru.

CEO-ul CureVac, Franz-Werner Haas, a declarat că producătorii se luptă cu probleme în producție din cauza lipsei de echipamente pentru fabricarea vaccinurilor ARN mesager.

Bayer este cel mai recent producător de medicamente care s-a alăturat efortului de a remedia o deficiență de vaccinuri COVID-19 după ce Novartis și Sanofi au spus săptămâna trecută că vor ajuta la producția serului Pfizer.

Guvernele europene s-au confruntat cu critici legate de blocajele de aprovizionare și producție ale vaccinurilor. Guvernul german a anunțat că urmează să se întâlnească astăzi cu liderii regionali, producătorii de vaccinuri și reprezentanții europeni pentru a discuta despre modul de creștere a producției.

Amintim că în luna iunie 2020 guvernul german a investit 300 de milioane de euro în compania farmaceutică CureVac și anunța că va deține 23% din acțiuni. 

Sursă: Reuters

Articole similare