Compania aeriană Ryanair preconizează pierderi de un miliard de euro în anul financiar curent, din cauza pandemiei de Covid-19, însă se așteaptă la o recuperare „dramatică” începând din vară.

compania-aeriana-ryanair-preconizeaza-pierderi-de-un-miliard-de-euro-in-anul-financiar-curent,-din-cauza-pandemiei-de-covid-19,-insa-se-asteapta-la-o-recuperare-„dramatica”-incepand-din-vara.

 

Firma irlandeză de tip low-cost, cea mai mare din Europa, prevede o pierdere între 850 și 950 de milioane de euro în anul financiar curent, care se încheie pe 31 martie, de aproximativ cinci ori mai mare decât pierderea anuală record înregistrată în 2009.

Directorul executiv, Michael O’Leary, a descris anul drept cel mai provocator din cei 35 de ani de istorie ai Ryanair. Cu toate acestea a adăugat că se așteaptă la o „recuperare dramatică” în această vară, în contextul vaccinării pe scară largă a persoanelor, în special celor din Regatul Unit.

Redresarea ar trebui să se accelereze în iulie și septembrie, în cel de-al doilea trimestru al anului financiar al companiei, înainte de a reveni la 70% și 90% (față de nivelurile normale), între octombrie și martie, a declarat contabilul Neil Sorahan: „Sperăm să revenim la un fel de normalitate” în timpul iernii, a spus acesta.

Restricțiile Covid-19 au redus numărul pasagerilor Ryanair cu 78% în ultimele trei luni ale anului, al treilea trimestru al anului său financiar, ceea ce a împins pierderea trimestrială la 306 milioane de euro. 

Veniturile Ryanair au scăzut cu 82% pe în ultimul trimestru, comparativ cu scăderile de 88% înregistrate de compania rivală EasyJet și cu procentul de 77%, înregistrat de Wizz.

Sursă: Reuters 

Articole similare