București. Ministerul Sănătății anunță că două persoane, care au legătură cu focarul de coronavirus de la Școala 28, au fost confirmate cu tulpina britanică de coronavirus.

”Ministerul Sănătății a fost informat astăzi de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) că au mai fost raportate două noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7 care provin din focarul deja confirmat de la aceeași școală din București.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 43 de ani care lucrează în unitatea de învățământ și un bărbat de 53 de ani, contact direct al altui caz depistat în școală” precizează ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

Alte șapte cazuri de infectare cu coronavirus au fost identificate pe 25 ianuarie. Două zile mai târziu, ministerul a anunțat că alte două persoane care au legătură cu Școala 28 din București s-au infectat cu tulpina britanică. Însă a mai fost identificată și o femeie infectată cu aceeași variantă, care nu are legătură cu focarul.

Articole similare