Ministerul Mediului anunță că în această noapte va fi pus în funcțiune SUMAL 2.0, sistemul de urmărire a materialului lemnos. Transporturile multiple pe același aviz nu se vor mai putea realiza.

ministerul-mediului-anunta-ca-in-aceasta-noapte-va-fi-pus-in-functiune-sumal-20,-sistemul-de-urmarire-a-materialului-lemnos-transporturile-multiple-pe-acelasi-aviz-nu-se-vor-mai-putea-realiza.

„Implementarea noului SUMAL descurajează tăierile ilegale de lemn şi aduce beneficii multiple pentru întreg sectorul silvic. Pe lângă îmbunătățirile semnificative în ceea ce privește urmărirea trasabilității lemnului, noul sistem informatic include un amplu proces de debirocratizare a sectorului, prin eliminarea mai multor registre și documente, precum și prin automatizarea fluxurilor de date care, până acum, se realizau manual arată Ministerul Mediului într-un comunicat de presă. 

”Transportul dublu pe acelaşi aviz nu se va mai putea realiza, nimeni nu va mai putea să transporte, cu aviz, cantităţi mai mari sau mai mici pentru că la fiecare transport vor fi obligaţi să urce cele trei fotografii – faţă, lateral, spate, pentru a dovedi cantitatea de material lemnos” explica în luna iunie a anului trecut ministrul Mediului de la acea vreme, Costel Alexe.

În sprijinul utilizatorilor, ministerul a lansat și un callcenter, la numărul 0314337799.

Sistemul SUMAL 2.0 a intrat în teste încă din 28 aprilie 2020, iar în luna iunie, guvernul a adoptat o hotărâre pentru operaționalizarea sa.

30.01.2021 Noul SUMAL Va Fi Operaţional Din Noaptea Aceasta

Sursa foto: Ministerul Mediului.

Articole similare