Procurorul de caz în incendiul de la Matei Balș: Se pare că a fost un incendiu, urmat de explozia a două tuburi de oxigen. Analizăm imaginile de pe camerele de supraveghere și așteptăm expertiza.

procurorul-de-caz-in-incendiul-de-la-matei-bals:-se-pare-ca-a-fost-un-incendiu,-urmat-de-explozia-a-doua-tuburi-de-oxigen-analizam-imaginile-de-pe-camerele-de-supraveghere-si-asteptam-expertiza.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București au susținut o conferință de presă, în contextul incendiului de azi dimineață de la spitalul Matei Balș, în urma căruia cinci persoane și-au pierdut viața.

Principalele declarații:

  • “Se pare, este posibil, să fi fost două explozii a unor tuburi de oxigen, ulterior izbucnirii incendiului. Se pare că a fost un incendiu și apoi o explozie a două tuburi. Se pare!”
  • La acest moment nu putem dezvălui cauza incendiului. Am evaluat locul faptei și urmează ca zilele următoare să stabilim. Sunt mai multe ipoteze.
  • Au fost audiate cinci persoane, infirmiere și un instalator. Vor fi chemate și alte persoane.
  • Cercetările sunt efectuate de Parchetul București sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Am efectuat cercetarea la fața locului. S-au ridicat cadavrele, au fost trimise la IML, mâine vor avea loc necropsiile. Au fost cooptați și specialiști din Petroșani pentru a ne lămuri cu privire la împrejurările producerii incendiului. Mâine va fi reluată cercetarea la fața locului.
  • Au fost ridicate imagini, urmează să fie analizate. Există camere de supraveghere, dar nu în saloane sau pe holuri.
  • Al cincilea cadavru a fost găsit la cercecetarea locului faptei.

Articole similare