Franța. Autoritățile interzic accesul în țară cetățenilor din afara UE. Centrele comerciale mari, “ce promovează cea mai mare aglomerație”, vor fi închise. O nouă carantină la nivel național, amânată în Consiliul de Apărare “în ultimul moment”.

franta-autoritatile-interzic-accesul-in-tara-cetatenilor-din-afara-ue-centrele-comerciale-mari,-“ce-promoveaza-cea-mai-mare-aglomeratie”,-vor-fi-inchise-o-noua-carantina-la-nivel-national,-amanata-in-consiliul-de-aparare-“in-ultimul-moment”.

Noile măsuri sunt programate să intre în vigoare duminică. „Cetățenii statelor membre ale UE pot intra în Franța doar cu un test PCR negativ”, a subliniat premierul Jean Castex.

“Mai avem o mică șansă de a evita închiderea totală, iar următoarele zile vor fi decisive”, a spus Castex, care a menționat că, între timp, vor fi închise centrele comerciale mai mari de 20 de mii de metri pătrați.

În spațiul public francez s-a discutat toată săptămâna despre o nouă carantină și despre faptul că aceasta este “inevitabilă”, în contextul înmulțirii cazurilor de infecție cu noile tulpini SARS-CoV-2.

În prezent, în Franța este în vigoare interdicția de circulație între ora 18 și ora 6 dimineața.

Surse alternative: BFMTV, Euronews

Articole similare