Ucraina. Parlamentul a adoptat o lege prin care interzice folosirea pe teritoriul țării a vaccinurilor anti-COVID dezvoltate de Rusia.

ucraina-parlamentul-a-adoptat-o-lege-prin-care-interzice-folosirea-pe-teritoriul-tarii-a-vaccinurilor-anti-covid-dezvoltate-de-rusia.

Legea votată de legislativ urmărește să accelereze aprobarea vaccinurilor anti-COVID în țară și totodată interzice utilizarea vaccinurilor dezvoltate în Rusia. 

„O forță politică tocmai a creat o oarecare isterie asupra aprobării vaccinului rus”, a declarat ministrul ucrainean al Sănătății, Maksym Stepanov. „Spun un singur lucru: poți fi isteric pentru multă vreme, noi nu aprobăm vaccinul”.

Până acum, niciun ser nu a primit aprobarea autorităților ucrainene, însă Guvernul a precizat că așteaptă între 100 de mii și 200 de mii de doze de ser produs de Pfizer/BioNTech în luna februarie, prin programul COVAX de ajutorare al țărilor sărace, coordonat de OMS.

Biolik, o companie farmaceutică locală susținută de Viktor Medvedchuk, simpatizant al Rusiei, a aplicat pentru autorizația de producere în țară a vaccinului Sputnik V.

Sursa: Reuters.

Articole similare