Premierul Cîțu, după tragedia de la Matei Balș: Metehnele sistemului de sănătate și-au făcut simțită prezența și astăzi. Nu putem cheltui 90-95% din resurse pe salarii și sporuri, este nevoie de investiții. Angajaților din administrație, din inspecțiile de control le spun, ieșiți din birou și faceți-vă treaba, altfel plecați cu toții acasă.

premierul-citu,-dupa-tragedia-de-la-matei-bals:-metehnele-sistemului-de-sanatate-si-au-facut-simtita-prezenta-si-astazi-nu-putem-cheltui-90-95%-din-resurse-pe-salarii-si-sporuri,-este-nevoie-de-investitii-angajatilor-din-administratie,-din-inspectiile-de-control-le-spun,-iesiti-din-birou-si-faceti-va-treaba,-altfel-plecati-cu-totii-acasa.

Principalele declarații:

  • Le mulțumesc managerilor spitalelor care s-au implicat pentru transferarea pacienților de la Matei Balș. Le mulțumesc angajaților Institutului Matei Balș, care s-au implicat și ei.
  • I-am cerut ministrului de Interne să se folosească de toate resursele pentru a stabiliza situația. Cred că intervenția a fost eficientă.
  • Metehnele sistemului de sănătate din România și-au făcut simțită prezența și astăzi, la această tragedie. Deși am alocat 6,1% din PIB anul trecut sănătății, doar o parte a fost alocată investițiilor. Nu putem cheltui 90-95% din resurse pe salarii și sporuri. Este nevoie de investiții. Pe lângă aspectul penal, există o echipă complexă constituită, cu Corpul de Control al Ministerului Sănătății. Aștept raportul final.
  • S-a întâmplat anul trecut și se pare că nu am învățat nimic. Așa nu mai merge. Angajaților din administrație, din inspecțiile de control ale Ministerului Sănătății, ale Direcțiilor de Sănătate Publică le spun, ieșiți din birou și faceți-vă treaba, altfel plecați cu toții acasă. Este momentul ca în România fiecare angajat din sistemul public să își facă treaba pentru care este plătit. Este pretenția pe care o am la angajații din sectorul public.

Articole similare