Ford va construi versiunea electrică a SUV-ului Mustang Mach-E în China, în încercarea de a crește vânzările pe cea mai mare piață auto din lume.

ford-va-construi-versiunea-electrica-a-suv-ului-mustang-mach-e-in-china,-in-incercarea-de-a-creste-vanzarile-pe-cea-mai-mare-piata-auto-din-lume.

Producția este programată să înceapă spre finalul acestui an. Ford speră să beneficieze de faptul că economia chineză a recuperat din pierderile de la începutul pandemiei, dar și că guvernul de la Beijing a început să încurajeze achiziția de mașini electrice.

Ford Mustang a fost disponibil până acum doar sub forma unor importuri costisitoare pentru China. Ford a lansat primele vehicule Lincoln fabricate în China în martie anul trecut, însă compania rămâne un jucător minor pe piața chineză în comparație cu principalii săi rivali. 

SUV-ul Mustang electric este văzut ca o șansă pentru Ford de a inversa ani în care vânzările sale pe piața asiatică au “avansat lent”.

Mașinile sport Mustang au fost disponibile până acum doar sub forma unor importuri costisitoare pentru China. Ford a lansat primele vehicule Lincoln fabricate în China în martie anul trecut, însă marca rămâne un jucător minor pe piața chineză în comparație cu principalii săi rivali. 

La începutul acestei luni, Tesla a început să livreze primele mașini Model Y fabricate în Shanghai. Piața chineză este cea mai mare din lume, cu peste 20 de milioane de mașini cumpărate anual, și este considerată un potențial lider al industriei mașinilor electrice. 

FOTO: UNSPLASH /BRAM VAN OOST

Sursă: BBC

Articole similare