Iași. Primarul Mihai Chirica, după ce a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu: De când am început procedura de achiziție în leasing a mașinilor și până le-am primit, s-a schimbat legislația. La cererea Curții de Conturi le-am transferat la poliție, care nu le-a mai vrut.

iasi-primarul-mihai-chirica,-dupa-ce-a-fost-trimis-in-judecata-pentru-abuz-in-serviciu:-de-cand-am-inceput-procedura-de-achizitie-in-leasing-a-masinilor-si-pana-le-am-primit,-s-a-schimbat-legislatia-la-cererea-curtii-de-conturi-le-am-transferat-la-politie,-care-nu-le-a-mai-vrut.

Mihai Chirica, primarul Iașului, a avut o intervenție în direct la postul Digi24. Acesta a declarat, în legătură cu trimiterea sa în judecată, că pe parcursul desfășurării procedurii de achiziție a mașinilor, s-a schimbat legea: ”Inițial mașinile trebuiau folosite de primărie, dar s-a schimbat legislația și a venit o solicitare din partea poliției. Curtea de Conturi Iași a spus să le transferăm. Poliția, ajunsă la al treilea director, nu le-a mai vrut. A încetat contractul la termen și mașinile au fost returnate. Nu am avut niciodată contact cu furnizorul, aici a acționat banca, care a fost foarte atentă. Nu văd unde ar fi fost o problemă de natură de ilegalitate”.

Edilul a mai adăugat: ”Nu este un dosar de corupție: a fost la DNA dar a fost recuzat în 2019. Primăria nu s-a constituit parte, încă nu avem un rechizitoriu. Funcționează prezumția de vinovăție: nu am luat, nu am dat și nu am avut contact cu persoane învinuite de astfel de chestiuni”.

Primarul municipiului Iași a fost trimis în judecată, alături de fostul primar Gheorghe NIchita (în prezent, în detenție pentru altă faptă), dar și alți angajați ai Primăriei. Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași îi acuză că au preluat prin leasing operațional patru mașini, lucru interzis autorităților și instituțiilor publice.

Articole similare