Mexic. Președintele țării a fost confirmat cu COVID-19. Are simptome ușoare, dar are un istoric medical complicat, care dă emoții medicilor. Anunță că va discuta cu Vladimir Putin despre posibila achiziție a vaccinului Sputnik V.

mexic-presedintele-tarii-a-fost-confirmat-cu-covid-19-are-simptome-usoare,-dar-are-un-istoric-medical-complicat,-care-da-emotii-medicilor-anunta-ca-va-discuta-cu-vladimir-putin-despre-posibila-achizitie-a-vaccinului-sputnik-v.

Deși Lopez Obrador a promis că își va continua activitatea, a precizat că deocamdată va renunța la conferințele de presă zilnice de la ora 7 dimineața, cu care obișnuise populația de când a preluat funcția, în decembrie 2018. Președintele a adăugat că planifică să discute cu președintele rus Vladimir Putin despre posibila achiziție a vaccinului rusesc Sputnik V.

Andres Manuel Lopez Obrador (67 de ani) a fost fumător înrăit până în 2013, an în care a suferit un atac de cord grav. În ciuda popularității sale în creștere în timpul pandemiei, gestionarea crizei a atras critici din partea adversarilor politici, care spun că a minimizat situația prea des, luând măsuri inadecvate pentru a o combate.

Sursă alternativă: Reuters

Articole similare