În ultimele zile la Casa Albă, Donald Trump a revocat în secret sancțiunile impuse unui miliardar israelian, pentru practici abuzive și corupție într-o țară africană. 

in-ultimele-zile-la-casa-alba,-donald-trump-a-revocat-in-secret-sanctiunile-impuse-unui-miliardar-israelian,-pentru-practici-abuzive-si-coruptie-intr-o-tara-africana. 

Dan Gertler a fost acuzat în 2017 de către Departamentul de Trezorerie că și-a folosit conexiunile cu fostul președinte congolez, Joseph Kabila, pentru a aranja “tranzacții miniere și petroliere corupte” care au costat cetățenii Congo peste un miliard de dolari. 

Revocarea sancțiunilor de către Departamentul Trezoreriei și deblocarea conturilor pe care miliardarul israelian le avea în mai multe bănci a fost sesizată de către ONG-urile pentru drepturilor omului, care au cerut Administrației Biden să anuleze ordinul administrației anterioare. 

Calvin Mitchell, un purtător de cuvânt al lui Janet Yellen, viitorul secretar al Trezoreriei, a declarat că departamentul este la curent cu această mișcare, dar nu a comentat dacă departamentul va reconsidera măsura.

Sursă alternativă: Haaretz

Articole similare