FT: Deutsche Bank investighează o posibilă schemă de corupție realizată de angajații săi. Sunt bănuiți că, timp de mai mulți ani, au împărțit bonusurile cu angajații unor firme, care au cumpărat anumite servicii și pachete financiare de care, de fapt, nici nu aveau nevoie.

ft:-deutsche-bank-investigheaza-o-posibila-schema-de-coruptie-realizata-de-angajatii-sai-sunt-banuiti-ca,-timp-de-mai-multi-ani,-au-impartit-bonusurile-cu-angajatii-unor-firme,-care-au-cumparat-anumite-servicii-si-pachete-financiare-de-care,-de-fapt,-nici-nu-aveau-nevoie.

Conform legislației europene, în cazul investitorilor, băncile trebuie să împartă clienții persoană juridică în diferite categorii, în funcție de puterea lor financiară. Potrivit Financial Times, un audit intern a descoperit că angajați ai Deutsche Bank din Spania plasau intenționat firmele în alte categorii decât erau de fapt, astfel că acestea erau nevoite să plătească mai mult pentru unele pachete de servicii. 

Există suspiciunea că, în cazul unor companii mai mari, reprezentanții firmelor păgubite lucrau cu cei ai Deutsche Bank, pentru a-și împărți în final bonusurile primite de pe urma achizițiilor pachetelor respective. 

Ancheta a fost extinsă ulterior și asupra sucursalelor din alte țări, pentru că sunt indicii că schema a fost folosită o perioadă lungă de timp și în Portugalia.

În ultimul deceniu, Deutsche Bank a plătit numeroase amenzi pentru încălcări repetate ale regulilor de conformitate, abateri care au inclus intervenții asupra dobânzilor din piață, vânzarea de titluri ipotecare considerate “toxice” sau deficiențe în împiedicarea spălării banilor.

Sursa: Financial Times

Articole similare