Cod Galben de vânt în aproape toată țara, valabil până în această seară la ora 19. În unele zone, va atinge 70 km/h, iar la munte rafalele vor ajunge 100 hm/h.

cod-galben-de-vant-in-aproape-toata-tara,-valabil-pana-in-aceasta-seara-la-ora-19-in-unele-zone,-va-atinge-70-km/h,-iar-la-munte-rafalele-vor-ajunge-100-hm/h.

În intervalul menționat, la munte, în nord-vestul, centrul țării și local în sud și sud-est, vor fi intensificări temporare ale vântului cu rafale ce vor atinge și depăși 55-65 km/h și izolat 70 km/h.

În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1.800 m, rafalele vor depăși 80-100 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

Unele intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45-55 km/h se vor semnala și în restul teritoriului.

Tot astăzi, de la ora 19, intră în vigoare un Cod Galben valabil pentru zona Carpaților Orientali, valabil până mâine la ora 5 dimineața.

În intervalul menționat, în zona Carpaților Orientali vântul va continua să aibă intensificări cu viteze la rafală de peste 70 km/h, iar la altitudini mai mari de 1800 m, rafalele vor depăși 90-110 km/h și zăpada va fi spulberată.

Unele intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50-55 km/h, se vor mai semnala la începutul nopții în zona litoralului.

Articole similare