Spania. Șeful Statului Major a demisionat, în urma acuzațiilor că s-a vaccinat anti-coronavirus înaintea grupurilor care aveau prioritate.

spania-seful-statului-major-a-demisionat,-in-urma-acuzatiilor-ca-s-a-vaccinat-anti-coronavirus-inaintea-grupurilor-care-aveau-prioritate.

Margarita Robles, ministrul Apărării, a cerut explicații din partea Șefului Statului Major, generalul Miguel Angel Villarroya, după ce presa națională a scris că acesta s-a vaccinat înaintea persoanelor din grupele care aveau prioritate.

Într-un comunicat al Ministerului Apărării nu se precizează explicit că generalul a fost vaccinat, deși nu îi venise rândul: Generalul nu a intenționat niciodată să profite de privilegiile nejustificate, care să afecteze imaginea Forțelor Armate și să-și pună la îndoială onoarea. Generalul a făcut ceea ce a crezut că este corect, dar iată că a afectat imaginea Forțelor Armate”.

Campania de vaccinare din țara iberică este încă în etapa în care sunt vaccinate cadrele medicale, angajații centrelor de îngrijire și persoanele pe care le îngrijesc. În următoarea etapă, vor fi imunizați vârstnicii cu vârste de peste 80 de ani. Miguel Angel Viilarroya are 63 de ani.

La începutul pandemiei, Villaroya a fost reprezentantul armatei în comunicările oficiale ale liderilor statului legate de criza sanitară. În Spania, mai mulți oficiali publici se confruntă cu aceleași acuzații, iar gestul său a fost aspru criticat pe rețelele de socializare, scrie Reuters.

Surse alternative: Reuters, Politico.

Articole similare