Compania de turism spațial a lui Jeff Bezos anunță că a finalizat cu succes cea de-a 14-a misiune de test. Blue Origin spune că este tot mai aproape de obiectivul de a duce turiști în spațiu.

compania-de-turism-spatial-a-lui-jeff-bezos-anunta-ca-a-finalizat-cu-succes-cea-de-a-14-a-misiune-de-test-blue-origin-spune-ca-este-tot-mai-aproape-de-obiectivul-de-a-duce-turisti-in-spatiu.

Racheta New Shepard a fost lansată pe 14 ianuarie din vestul Texasului, având în capsulă un pilot manechin de testare, numit Mannequin Skywalker. 

După separare, capsula a atins o altitudine de 107 de kilometri deasupra nivelului mediu al mării, plasând-o cu 7,3 km mai sus decât linia Kármán, granița oficială între atmosfera Pământului și spațiul cosmic.

Programul New Shepard este conceput pentru a duce șase turiști în spațiu într-un zbor sub-orbital, unde pot experimenta aproximativ trei minute de imponderabilitate. 

Timpul total de zbor pentru acest test a fost de 10 minute și 10 secunde. În acest timp, capsula s-a rotit cu 2, până la 3 grade, pe secundă, astfel încât viitorii pasageri să poată experimenta o panoramă de 360 ​​de grade în timpul zborului.

Surse alternative: The Guardian, Blue Origin

Articole similare