Bill Gates anunță că s-a vaccinat împotriva coronavirusului: “Unul dintre beneficiile faptului că am 65 de ani este că sunt eligibil.”

bill-gates-anunta-ca-s-a-vaccinat-impotriva-coronavirusului:-“unul-dintre-beneficiile-faptului-ca-am-65-de-ani-este-ca-sunt-eligibil.”

Fondatorul Microsoft a anunțat chiar el pe Twitter că a primit prima doză a unui vaccin Covid în această săptămână.

„Unul dintre beneficiile faptului că am 65 de ani este că sunt eligibil pentru vaccinul COVID-19. Am primit prima doză săptămâna asta și mă simt grozav”, a scris Bill Gates, mulțumind apoi oamenilor de știință, autorităților de reglementare și lucrătorilor din domeniul sănătății pentru munca lor.

Bill Gates nu a precizat pe care dintre cele două vaccinuri aprobate în SUA le-a primit, dar e de presupus că este vorba de doza Pfizer/BioNTech, întrucât distribuția vaccinurilor Moderna către centrele de vaccinare a început abia săptămâna aceasta.

Fondatorul Microsoft a susținut încă de la începutul pandemiei necesitatea dezvoltării rapide a unui vaccin, iar Fundația “Bill și Melinda Gates” s-a implicat cu peste 400 de milioane de dolari în eforturile globale pentru accelerarea finalizarea cercetărilor și asigurarea unei distribuții echitabile la nivel mondial a testelor și medicamentelor.

De altfel, în septembrie anul trecut, fundația soților Gates a semnat un parteneriat de 100 de milioane de dolari cu compania germană de cercetare BioNTech, finanțând pentru început cu 55 de milioane de dolari cercetările pentru vaccinuri împotriva HIV și a tuberculozei.

Articole similare