Compania Intel anunță că hackerii au obținut acces la datele sale financiare trimestriale. A fost furat un grafic, iar Intel a decis să publice oficial informațiile, mai repede decât plănuia, pentru a evita speculațiile bursiere bazate pe informații din interior.

compania-intel-anunta-ca-hackerii-au-obtinut-acces-la-datele-sale-financiare-trimestriale-a-fost-furat-un-grafic,-iar-intel-a-decis-sa-publice-oficial-informatiile,-mai-repede-decat-planuia,-pentru-a-evita-speculatiile-bursiere-bazate-pe-informatii-din-interior.

Intel Corp a precizat că investighează datele conform cărora un infografic din declarația sa trimestrială de profit a făcut obiectul accesului neautorizat, înainte de publicare. În contextul acestei anchete, Intel a decis să publice mai devreme decât era estimat inițial datele financiare. Astfel, anunțul oficial a venit cu șase minute înainte de închiderea pieței, iar acțiunile Intel au crescut cu peste 6% joi.

Noile date financiare au dezvăluit un salt neașteptat al vânzărilor de cipuri pentru PC-uri (+33%), ca urmare a pandemiei, a cererii mari de computere în pandemie și a faptului că numeroși oameni au fost nevoiți să lucreze și să studieze de acasă.

Deși, per total, veniturile Intel au scăzut cu 1% în al patrulea trimestru, la 20 de miliarde de dolari, profitul a fost cu 2,5 de miliarde de dolari peste așteptările Wall Street. 

Surse alternative: Financial Times, Reuters

Foto: Pexels/Pok Rie

Articole similare