Analiză Reuters. Planul președintelui Joe Biden împotriva pandemiei prevede, printre altele, activarea unei legi din timpul Războiului din Coreea, care permite guvernului federal să impună firmelor producerea de medicamente și echipamente sanitare.

analiza-reuters-planul-presedintelui-joe-biden-impotriva-pandemiei-prevede,-printre-altele,-activarea-unei-legi-din-timpul-razboiului-din-coreea,-care-permite-guvernului-federal-sa-impuna-firmelor-producerea-de-medicamente-si-echipamente-sanitare.

Biden își propune, prin planul prezentat joi, să accelereze producția de vaccinuri și va încuraja statele să înceapă să vaccineze persoanele de peste 65 de ani, împreună cu anumiți lucrători esențiali, profesori și angajați ai magazinelor alimentare.

Pentru a accelera fabricarea, livrarea și furnizarea de vaccinuri și echipamente de protecție, Biden va invoca un act din epoca Războiului Rece, care îi conferă președintelui puterea de a extinde producția industrială de materiale sau produse cheie din motive de securitate națională, printre altele. Pe lângă vaccinuri, își propune să facă mai accesibile articole sanitare precum măști N95, halate de izolare, mănuși și tampoane de colectare a probelor.

Prin mandat federal, va impune purtarea măștilor în aeroporturi, avioane, în unele trenuri și autobuze. Călătorii internaționali vor fi obligați să prezinte dovada unui test negativ pentru COVID-19 înainte de plecarea în Statele Unite și să respecte regulile impuse de CDC pentru carantinarea la sosire.

Decontarea cheltuielilor pentru personalul Gărzii Naționale și pentru provizii de urgență se va face integral prin  Administrația Federală de Gestionare a Urgențelor. Ordinul restabilește, de asemenea, rambursarea integrală a costurilor pentru a sprijini redeschiderea școlilor prin Fondul FEMA, pentru ajutor în caz de dezastre.

Departamentele din educație, sănătate și resurse umane vor fi consultate în privința redeschiderii unităților de învățământ, iar comisia de comunicații va intensifica operațiunile pentru a asigura accesul la resurse pentru elevii care fac școală online

Dr. Anthony Fauci, principalul expert american în boli infecțioase, spune că SUA vor colabora cu Organizația Mondială a Sănătății sub conducerea lui Biden, după ani de critici dure și obstrucții din partea Administrației Trump.

Analiza completă a Reuters

Articole similare