Rusia. Echipa lui Alexei Navalnîi a publicat o amplă investigație despre averea lui Vladimir Putin. Punctul central îl reprezintă așa-numitul “Palat al lui Putin”, despre care se crede că valorează peste un miliard de dolari.

rusia-echipa-lui-alexei-navalnii-a-publicat-o-ampla-investigatie-despre-averea-lui-vladimir-putin-punctul-central-il-reprezinta-asa-numitul-“palat-al-lui-putin”,-despre-care-se-crede-ca-valoreaza-peste-un-miliard-de-dolari.

Filmul prezentat de echipa lui Navalnîi prezintă o schemă complexă de corupție referitoare la averea președintelui rus. Investigația a fost realizată cu ajutorul unui ONG numit Fundația Anti-Corupție (FBK), ce susține că a obținut planurile clădirii de la una dintre firmele subcontractante care a participat la construcție. FBK mai spune că a realizat randări 3D cu interiorul clădirii pe baza acelor planuri.

CNN precizează că nu a putut verifica această informație.

Conform planurilor, este vorba despre o suprafață de aproape 18 mii de metri pătrați, iar clădirea are 11 dormitoare, câteva camere de zi și de evenimente, un teatru, un cinematograf, un cazino și o brutărie.

FBK susține că proprietatea cuprinde și un teren de hochei, propria biserică, dar și o seră de 2.500 de metri pătrați. 

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a reacționat în urma aceste investigații: “Au început să reia aceeași poveste veche. În 2016 sau 2017 au menționat pentru prima oară despre un așa-numit Palat al lui Putin în Gelendzhik. Nu este adevărat. Putin nu deține un palat”.

Articolul integral: CNN

Articole similare